בואו ניקח את הכעס כדוגמה - כשאנו כועסים אנו מפסיקים את יכולת התפיסה שלנו. אנו מפסיקים לראות את חיינו כפי שאנו רגילים, אנו כבר לא רואים את כל הצדדים ומאבדים את יכולת השליטה שלנו. אנו לא מאבדים שליטה במצב, כי אם מאבדים שליטה על החיים שלנו. אם נעצור לרגע ונתבונן במצב בו אנו כועסים נוכל לראות בפועל כי חלקים מאתנו "נושרים". אנו ממש מאבדים חלקים מהאנרגיות שלנו ונשארים עם מעט מאד. אנו מאבדים לכאורה את קשר עם עצמנו. נמצאים במצב של חוסר מודעות. זה לא לכאורה - אנו אכן מאבדים את מי שאנו מכירים ואז - עולים החלקים השליליים, או כך זה נראה. לרוב אנו כועסים כיוון שאנו מאבדים שליטה על המצב. התוצאה הנובעת מן הכעס היא בדיוק הפוכה - אנו מאבדים שליטה על החיים.
כאשר אנו מאבדים שליטה ואת היכולת להחזיק חלק מהשדות האנרגטיים שלנו, אנו חווים היעדר של אנרגיה. היעדר אנרגיה מעוררת את מנגנוני החירום שלנו שמטרתם לחבר אותנו חזרה אל האנרגיה החסרה לנו. כשזה קורה מתרחש המפגש עם כוחות הכשל. השדים שקיימים בכל אחד מאיתנו יעלו כאשר נחווה חוסר אנרגיה. חשוב לזכור שכוחות מסוכנים אלו, היכולים אפילו להוביל אותנו לאבדון, אינם חיצוניים לנו, והם תמונת הראי של סוג האנרגיה החסרה לנו. כוחות אלו עולים כדי שנוכל להתבונן עליהם ולהבין מה איבדנו. אולי אנו כבר לא מיומנים כפי שאנו מתוכננים להיות, כפי שהבריאה תכננה אותנו, אולם כוחות הכשל: אותן עצות רעות, התמכרויות, יצרים, פעולות שליליות וכדומה, הנם מפת הדרכים על פיה אנו אמורים לחזור הביתה אל השלם. אנו צריכים רק להתבונן, כאילו מהצד, ולאסוף את הרמזים שכוחות אלו משאירים לנו כדי שנוכל לחזור ולהיות שלמים. העדרן של אנרגיות אלו תעורר את הכוחות ההפוכים למהות האנרגיות שאבדנו. כך, האמונה יכולה להפוך לפנאטיות והאהבה תהפוך לקנאה. ברמה הפיזית קשורים נושאים אלו עם הלב ושיער ולכן אנו עלולים לחוות סימפטומים של לחץ בחזה וכן נשירת שיער.
ניקח לדוגמה את אורן (שם בדוי) שמקדיש את חייו להתפתחות אנרגטית ורוחנית. כחלק מכך הוא שומר על מודעות לאיכות חיים, הוא עושה מעט כושר, אוכל בריא ומשתמש בחשיבה חיובית. רמת המודעות של אורן מאפשרת לו לקבל תמיכה של האנרגיות בזכותן הוא מחייך ומרגיש טוב יותר ובטוח יותר עם עצמו. אורן החליט להפסיק לעשן והוא כבר מתמיד בכך מספר שבועות, אולם הוא צריך לשמור, להיות מודע ולרצות שלא לעשן. הוא מרגיש כי החלק המעשן שבו "מחכה לו בפינה".
עכשיו, נאמר כי החברה של אורן "זרקה" אותו. אירוע זה משפיע עליו עמוקות והוא הופך להיות אורן אחר. תהליך ההדרדרות שלו מתחיל בדכדוך בו הוא שוקע כל כולו (בעוצמה רבה). לאט לאט הוא יתחיל לאבד את כל ההישגים האנרגטיים שלו. הוא מאבד את הרצון לשמור על המודעות, הוא מוותר ומרגיש כי המודעות שלו "בורחת" ואתה היכולת שלו לתפוס ולשלוט, לא רק על היכולת שלו לא לעשן יותר, כי אם להחזיק תכונות נוספות אותן הוא אהב בעצמו כגון הכושר שהוא עושה, התזונה הנכונה עליה הוא שמר וכדומה. בחייו של אורן יתחיל תהליך של הזנחה של כל הדברים שהיו חשובים לו. כשהוא יוותר על היכולת להחזיק את האנרגיות החזקות הקיימות בחייו, הוא לא יוכל יותר להתחבר למקום הנפלא אליו הוא היה מחובר. כבר אין לו מספיק אנרגיה כדי שהוא יוכל להיות מה שהוא רוצה. במצב קרוב לאובדן הוא אפילו לא יזכור את המקום הנפלא בו הוא היה. המודעות שלו לגבי מי שהוא היה ומי שהוא רצה להיות תעלם. בסיום המשבר ייתכן והוא יחזיר לעצמו את רמת האנרגיה שאבדה לו וייתכן ולא יהיה לו מספיק גם בשביל לרצות להפסיק לעשן. אז הוא ייאלץ להמתין עד שתהיה לו מספיק אנרגיה שתאפשר לו לעשות זאת.
הסימפטומים הנפשיים, האנרגטיים והפיזיים ה"שליליים" הם בסופו של דבר תהליך חיובי ונכון וכל עוד הם קיימים זה אומר כי הגוף שלנו זוכר אלו אנרגיות היו ברשותנו בעבר והוא מנסה להחזיר לעצמו אותם. כאשר הוא כבר לא ינסה להחזיר אותם, אז אנו צריכים לדאוג וזאת כיוון שכנראה תאבד לנו הדרך ונאלץ להתחיל לאסוף את האנרגיות מהתחלה.
בקלף השטן נפגוש בכוחות הכשל וננסה להבין איך לפרש את "מפת הדרכים" שכוחות אלו יוצרים עבורנו. ננסה להבין איך לחזור הביתה למודעות ואיזון.
בקלף הכוהן הגדול נפגוש את המצבים בהם אנו מצליחים להגיע לרמה אנרגטית קריטית מספיק על מנת שההישגים שלנו יישארו בנו לתקופה בלתי מוגבלת.
מנדלבוים שגיא מנהל פורום טארוט בוואלה!, בעל ניסיון של 12 שנים בלימוד והוראה של קורסים וסדנאות בנושא טארוט וחלומות, אותם הוא מלמד בתל אביב ובמרכזים שונים ברחבי הארץ.
מה קורה כאשר אנו נכנעים לכוחות הכשל
23.8.2005 / 9:13