השבוע הזה הוא המשך לתהליך שהחל בשבוע הקודם: הדברים אינם קלים, בלשון המעטה. כבר מהצלבת המפות של בוש עם המפה של פתיחת המלחמה, אפשר היה לראות אצלו קשיים בהבנה, ואולי גם בחוסר יכולת לתרגם את התאוריה לפעולה בשטח.
גם השבוע לא יהיו חיים קלים לבוש ולא לכוחות האמריקניים. למרות מיקומם של השמש וכוכב מרקורי במזל טלה, מארס נמצא עדיין במזל גדי, מה שמעיד על קשיים, לחצים, עיכובים ותסכולים. ביום רביעי נוצרת זווית לא קלה בין מארס לירח ולשמש - זה עלול להיות יום מתוח יותר, עם דגש על עימות קשה. זהו זמן שבו מתנגשות להם שתי דרכי חשיבה, והאלמנט הכוחני שנוצר עלול לגרום לנזקים חמורים לשני הצדדים.
כל זמן שכוכב מארס נמצא במזל גדי, המלחמה תהיה קשה מהרגיל, והשבוע במיוחד אפשר יהיה לראות את הפער בין התכניות לבין המציאות. גם אם יש יתרון, עדיין אי אפשר לתרגם אותו למציאות בשטח, והדברים עלולים להסתבך אף יותר, להגיע למצב של חוסר שליטה, או אף לקיפאון. מארס כאמור מקצין מצבים של עקשנות, ומצב הכוכבים במזל טלה מול העקשנות הזו, עלול ליצור תוצאות כוחניות קשות, ואף טרגיות, שיבואו לביטוי בהמשך השבוע.
גם לאירועים כמו מלחמה אפשר ליצור מפה אסטרולוגית, לפי תאריך, שעת ההתרחשות והמיקום הגיאוגרפי. המפה האסטרולוגית של המלחמה, שהתחילה ב - 20 במרץ 2003 היא בהחלט מפה לא קלה. אם נצליב אותה למפת הלידה של ג'ורג' בוש, נבין שהדברים יעשו כאן בדרך הקשה, או הקשה יותר. עקשנות רק יחמירו את המצב. זהו זמן לעשות חושבים לגבי הדרך, ולגלות גמישות: התבצרות בתוך פרינציפים רק תגרום לנזק גדול יותר.
כמו במלחמת ווייטנאם, לא תמיד אפשר לפתור בעיות של כוח ביותר כוח. לקראת סוף השבוע עלולים להתרחש מאורעות קשים אף יותר, הן בעירק והן בכלל, כאשר מארס ייצור זווית אגרסיבית של 90 מעלות לירח. סבלנות היא מילת המפתח, אבל נראה שדווקא היא הופכת להיות אחת המילים הפחות פופולריות כיום.
מצב הכוכבים במלחמה
יאיר טריבלסקי
30.3.2003 / 15:38